Praat mee over toekomst NUSO

  • Erwin (speeltuin)

    maandag, 28 november 2011 12:20 (overgenomen vanaf de NUSO website).

    De NUSO houdt begin volgend jaar drie bijeenkomsten in het land om alle leden te kunnen betrekken bij haar toekomstplannen. Het gaat om:

    19 januari 2012 bij het kantoor van de NUSO, Koningslaan 101 in Utrecht,

    26 januari bij speeltuin Wipstrikkwartier, Trompstraaat 10 in Zwolle en

    2 februari bij speeltuin Leonardus, mgr. Swinkelsstraat 24 in Helmond.

    De bijeenkomsten vinden steeds op een donderdagavond plaats. Aanvang 19.00 uur.

    De NUSO wil tijdens deze avonden graag van gedachten wisselen over de volgende onderwerpen:

    - ondersteuningsniveau van de NUSO/functie van branchevereniging

    - meer gebruik maken van NUSO-online-diensten

    - contributiesysteem

    - keurmerk

    - vriendenloterij

    Hoe denken de leden hierover? De bevindingen van de bijeenkomsten worden besproken tijdens de algemene ledenvergadering van 14 april 2012.

    Noteert u vast een van de data voor een regiobijeenkomst bij u in de buurt. Wij rekenen op uw aanwezigheid.

    De bijeenkomsten in het land zijn een uitkomst van de NUSO-algemene ledenvergadering van zaterdag 5 november jl. bij speeltuin en kinderboerderij Nieuw Bos en Lommer te Amsterdam.

    NUSO-voorzitter Hans Nieukerke gaf aan dat het de eerste ledenvergadering was in een nieuwe samenstelling nu de Algemene Raad is opgeheven. Volgens Nieukerke heeft deze “zeer goed werk verricht. In 2004 zorgde de Algemene Raad er voor dat de NUSO bleef bestaan, nadat de instellingssubsidie door het ministerie van VWS werd stopgezet. De NUSO vierde dit voorjaar haar tachtigste verjaardag. Ook nu, met de huidige economische omstandigheden, lopen de financiën achteruit. Gemeenten zijn terughoudend met het aanvragen van offertes en de overheid stopt met projectsubsidies. De NUSO moet weer terug naar de basis en zal doorgaan voor de leden en met de leden, als brancheorganisatie. Met zijn allen zullen wij de schouders eronder moeten zetten”, aldus de voorzitter.

    De NUSO is, noodgedwongen, in een situatie beland die herbezinning op haar taken noodzakelijk maakt. Oorzaak hiervan is dus de stopzetting door de overheid van de financiering van projecten. Naast de contributie van de leden waren die projecten onontbeerlijk voor het voortbestaan van het landelijk NUSO-bureau in de huidige vorm. De NUSO gaat nu in een afgeslankte vorm door. De komende tijd wordt gekeken naar de mogelijkheden om de dienstverlening naar de leden minimaal kostendekkend te maken. De NUSO biedt haar leden, behalve standaardvoorzieningen, zoals de collectieve verzekeringen en afhandeling van de BUMA-, SENA- en VIDEMA-verplichtingen een breed pakket aan dienstverlening, kennis en ervaring.

    Tijdens de ledenvergadering in Amsterdam gaven de aanwezige vertegenwoordigers van bij de NUSO-aangesloten verenigingen aan dat ze de organisatie belangrijk en nuttig vinden en niet graag zien verdwijnen.

  • herman

    Klopt het gerucht dat de contributie van de nuso met 300% omhoog gaat in 2012?