indoor speeltuin

  • Monique Hesselink

    Wie heeft er suggesties of tips.

    ik ben al enige jaren bezig om een indoor-speeltuin in Oldenzaal op te starten. Het ondernemingsplan is klaar en onder tussen het marktonderzoek ook. nu krijg ik van de bank maar geen lening omdat er in het verleden veel mis is gegaan met andere indoor speeltuinen.

    De banken zijn tevreden over mijn ondernemingsplan, maar toch zijn ze niet bereidt om een lening te verstrekken.

    Heeft er iemand tips.

  • zieneres

    Zoek een goede sponsor en een rijke vennoot. Met meer eigen geld, maak je meer kans bij de banken.

  • Twickx

    Heb je het ook al bij de Rabobank geprobeerd? Deze bank is namelijk gespecialiseerd in leningen aan (beginnende) bedrijven en hebben bij een goed ondernemingsplan vaak een positief bericht over het verstrekken van een lening.

  • cocon

    Ik denk dat t vooral handig is om te weten waarom het fout gegaan is bij andere speeltuinen.

    Ik heb regelamtig berichten gelezen en gehoord dat t wel eens mis ging mbt agressie naar personeel.

    En het idee dat ouders/verzorgers hun kinderen achter lieten alszijnde een soort oppas centrale terwijl in de meeste gevallen er een meerderjarige bij de kinderen,het kind moet blijven die de indoor speeltuin bezoekt.

  • drbeetle

    Hmmm, als de bank je geen lening wil verschaffen geeft dat meestal aan dat het risico te groot is voor hun, en dat ze dus niet verwachten dat de exploitatie van je bedrijf voldoende is om het door hun geinvesteerde geld terug te krijgen. Het kan echter ook zijn dat je eigen aandeel (je eigen vermogen) dat je in de zaak wilt steken onvoldoende is.

    Ik heb dit zelf ook gehad met het beginnen van mijn bedrijf.

    Ik heb via een omweg alsnog mijn financiering rond kunnen krijgen waardoor de bank wel wilde financieren. Mag hier helaas geen reclame maken hiervoor, dus als je een manier weet om met elkaar in contact te komen kan ik je misschien op weg helpen.

  • Jack

    De markt voor de binnenspeeltuinen is natuurlijk al redelijk verzadigd. In de toekomst wordt het “kinderaantaal”ook nog eens een stuk lager en daar kijkt een bank ook naar. Ik ben eigenaar van een binnenspeeltuin en wij bestaan al vanaf 1997.

    We waren destijds een van de eerste in Nederland.

    Toen hadden we met slecht weer een 1000 bezoekers op een dag en nu halen we door de in totaal 7 binnenspeeltuinen in de regio nog een 600 bezoekers op zo'n zelfde dag. Verder is het met mooi weer een groot probleem om de zaak draaiend te houden. Door de klimaatverandering hebben we (helaas) vaker warme zomers. En dan komt er geen kip. Als het dan wel regent, dan valt het bakken uit de hemel en de dag erna is het weer stralend weer…

    Ook in onze regio zijn er al diverse na ons begonnen en ook al weer gesloten. Ik weet niet hoeveel er in jullie buurt liggen, maar anders zou ik er toch nog eens over nadenken alvorens te beginnen…

  • ZR

    Ook ik ben al langere tijd bezig om een binnen speeltuin op te zetten. Ook in Oost-Nederland.

    Hoe ver ben je met alles, heb je b.v. al een locatie in handen? Wel belangrijk voor de bank.

    Ook is het E.V. erg belangrijk, deze zien ze toch graag rond de 40%. Als je een ondernemingsplan klaar hebt, dan weet je hoeveel geld je zelf moet investeren. Is dat het probleem?

    Andere vraag, heb je het marktonderzoek en het ondernemingsplan zelf gemaakt, of heb je daar hulp bij gehad van een adviesbureau? En als je er een bureau bij hebt gehad, welke dan?

    Ik zit inmiddels al wat verder in het traject, vergunnigen worden nu aangevraagd. Als je een keer wilt praten dan sta ik daar voor open.

    We hebben wel deels hetzelfde verzorgingsgebied…. Dit kan een andere kijk op de zaken geven.

  • frits

    :S op zoek naar privegeld investeerder?

  • Tonya

    Een vraagje aan Jack, je verteld dat je bij slecht weer ongeveer 600 bezoekers nu hebt,

    is dat kinderen met volwassenen of enkel alleen de kinderen?

  • Chris

    Vraagje voor jack.

    Ik wil ook wel een indoor speeltuin beginnen maar dan meer in het noorden van het land, in deze regio is er geen 1 te vinden. Ik wil binnenkort even een onderzoek doen of het hier aanslaat of niet. Maar jij zegt dat het bezoekers aantal naar 600 is gedaald, en ik zou graag willen weten of het in een dun normaal of dicht bevolkt gebied is. Het gebied waar ik wil beginnen en waar niks zit heeft een kleine 50.000 inwoners. Ik wil een onderzoek doen via scholen en kinderopvangcentra's. Komt dit aan aantal bewoners overeen of zit er een groot verschil tussen.

    Gr Chris