Leerlingen uit het voorgezet onderwijs moeten straks (verplicht) binnen het schoolprogramma voor 72 uur maatschappelijke activiteiten verrichten in een organisatie. Er zijn legio mogelijkheden om maatschappelijke stagiaires in te zetten. Dit kan een individuele stagiaire zijn of een groep leerlingen die helpt bij het opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld verschillende activiteiten bij, in en rondom de speeltuinen. Zo zijn er ook mogelijkheden voor estafettestage, waar leerlingen het hele jaar door in een organisatie actief zijn doordat zij elkaar aflossen. Het Maatschappelijk Stagebureau heeft een handboek geschreven met hoe een maatschappelijke stage binnen de organisatie opgezet kan worden.

Door de grote vraag naar het handboek voor de maatschappelijke stage in 2008 is er dit jaar een 2e druk uitgekomen. Het handboek biedt inzicht in de nieuwe regelgeving en is voor organisaties een helpende hand om snel en zonder extra inspanningen de maatschappelijke stage vorm te geven.

Met behulp van dit handboek kan iedere organisatie (elke speeltuin) die dat wil snel en efficiënt een maatschappelijke stage opzetten en uitvoeren. Naast de nodige achtergrondinformatie bevat het boek veel praktijkvoorbeelden en stappenplannen. In de bijlagen zijn allerlei modellen opgenomen: brieven, evaluatieformulieren, een stageovereenkomst, tips, vragenlijsten en checklisten. Al deze documenten staan ook op de bij het boek behorende CD, zodat de gebruikers er makkelijk zelf mee aan de slag kunnen.

Het complete handboek voor de maatschappelijke stage is een uitgave van het Maatschappelijk Stagebureau. Voor meer info over het handboek

E-mail: info@maatschappelijkstagebureau.nl

www.maatschappelijkstagebureau.nl Tel: 06-22681856