bestuurlijke aansprakelijkheid

  • Frits Kusters spt t Eikhoornt

    Hallo Speeltuin bestuurders

    Kan mij iemand iets vertellen over best. aansprakelijkheid als bestuurder van een speeltuin stichting,met statuten ,aangesloten bij K.V.K en allen vrijwilligers. Of waar kan ik dat opzoeken.

    MVG Frits Kusters Speeltuin T Eikhoorntje Landgraaf

  • Erwin (Spijkerdorp)

    Frits,

    Heb enige relevantie informatie gevonden op:

    http://www.civiq.nl/emc.asp?pageId=837

    en op:

    http://www.knhb.nl/hockey/doelgroepen/bestuurders/juridisch+advies/DU977_Bestuurdersaansprakelijkheid+verzekeren+of+niet.aspx

    Waar het volgens mij dus in grote lijnen op neer komt is dat je als rechtspersoon (stichting) deelneemt aan het handelsverkeer en dan kan het soms om grote bedragen gaan bij aanschaf speeltoestellen of renovaties.

    Door het handelen van bestuursleden, of juist het nalaten daarvan, kan er “schade” gaan ontstaan waar de bestuursleden dan hoofdelijk (prive) voor aansprakelijk kunnen worden gesteld.

    Middels een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kun je dit risico gaan afdekken.

    Mochten er nog vragen blijven aarzel dan niet om die te stellen!

    Erwin van Weerden / Spijkerdorp Drachten

  • Ermo

    Frits,

    Eigenlijk is het vrij simpel. De speeltuin is ingeschreven bij de KVK en is dus een rechtspersoon. In die vorm zijn de dagelijks bestuursleden zoals ingeschreven financieel aansprakelijk.

    Groeten,

    Ermo

  • Johan Oost

    Beste heer Kusters,

    Zijn jullie aangesloten bij de NUSO (Unie van speeltuinverenigingen www.nuso.nl)? Dan hebben jullie daarmee ook al e.e.a. via hen verzekerd als het goed is. Wellicht polis en voorwaarden opzoeken. En de NUSO is bij uitstek de aangewezen partij om jou ook bij deze vragen voort te helpen.

    Groet Johan Oost

    Speelruimtespecialist OBB

  • Erwin (Spijkerdorp)

    @ Johan,

    NUSO leden zijn niet automatisch verzekerd! De verzekeringen die de NUSO voor haar leden beschikbaar heeft staan op zich los van het lidmaatschap.

    Door dit soort verzekeringen collectief af te sluiten via de NUSO weet je als speeltuin-organisatie echter wel dat je een juiste dekking hebt tegen redelijke tarieven.

    @ Frits,

    Als jullie NUSO lid zijn dan kan je op het ledendeel van hun website de betreffende informatie terug vinden. Je moet daarvoor dan wel inloggen.

  • Speelvrouwe

    beste Frits,

    Speeltuinwerk Limburg biedt deze verzekeringen, los van het lidmaatschap, ook aan. Ik weet toevallig dat alle speeltuinen bij jullie daar lid van zijn, dus informeer daaar ookeens. Wij zijn daarook lid en hebben daar ozne verzekring afgesloten. zijn zeer teverden.

    groeten, speelvrouwe