Voor de timmerdorpen in de regio is een Timmerdorpenactie gestart.

Jong Bouwend Nederland kern Duinstreek vierde vorig jaar haar 40-jarig bestaan. Tijdens dit jubileumjaar hebben zij de bouw onder de aandacht gebracht bij jongeren. Dit deden zij door zowel de organisaties van Timmerdorpen als deelnemende kinderen te sponsoren. Deze actie werd een groot succes en leidde tot zeer veel positieve reacties, van zowel de organisaties, de kinderen als andere instellingen en bedrijven betrokken bij de bouw.

Als Jong Bouwend Nederland Regio Randstand Noord (RRN) willen wij dit jaar bovenstaande actie in groter verband organiseren. Ons doel blijft om kinderen op vroege leeftijd enthousiast te maken voor wat de bouw te bieden heeft.

Wij richten ons bij deze promotie van de bouw net als vorig jaar op de kinderen, die elk jaar complete dorpen timmeren. Zij zijn en blijven onze doelgroep. Wij hebben een oproep gedaan aan al onze leden en aan alle gemeenten om de timmerdorpen binnen de provincies Noord-Holland en Utrecht in kaart te brengen. De aangemelde timmerdorp organisaties hebben inmiddels een brief van ons ontvangen waarin het doel van de actie en de opdracht uiteen wordt gezet.

De kernopdracht is om “De Bouw Maakt Het” te promoten bij de kinderen. De drie organisaties die dit het beste doen krijgen een prijs uitgereikt. En deze prijzen liegen er niet om. Het gaat om een 1e prijs van € 1250,–, 2e prijs van € 1000,–, en een 3e prijs van € 750,–, te besteden bij onze sponsoren.

Voor meer info kijk op:

http://www.bouwendnederland.nl/jongbouwendnederland/regios/regiorandstadnoord/Pages/default.aspx