Beste speeltuinpagina bezoekers

Hartelijk dank voor jullie support voor Speeltuinoverleg Midden-Drenthe.

Hoe zijn de hazen gelopen? als volgt:

Speeltuinoverleg Midden-Drenthe genomineerd voor Drents Compliment

Met 100 man/vrouw naar de feestelijke uitreiking in de Smelt

“Ik weet het zeker, het wordt ‘ons’ feestje, met of zonder een prijs!” Schreef Lenie Bruins, secretaris van het Speeltuinoverleg. Maar liefst 100 mensen uit Midden-Drenthe vertrokken op woensdagmiddag 14 november richting “De Smelt” in Assen. Vijftig mensen pasten er in de bus van Drenthe Tours en vijftig gingen op eigen gelegenheid. Deze hele delegatie was voorzien van Oranjesjaaltjes, lekker warm, je kunt ermee zwaaien én in de grote zaal van de Smelt kon je de hele club goed zien zitten. Spannend was het of de jury de “goede keuze voor ons” gemaakt zou hebben. En of niet in ieder geval, met alle actie, de publiekprijs ter waarde van € 2500 was binnengehaald.

Het feest begon al om 7 uur en duurde voort tot bijna 11 uur. Het eerste deel van de avond traden er Drentse artiesten op afgewisseld met presentaties van de ambassadeurs. De burgemeesters uit de gemeenten waar de 5 genomineerde projecten uit voort kwamen waren benoemd tot ‘ambassadeur’. Als laatste mocht onze ambassadeur Rainier ter Avest vertellen waarom het Speeltuinoverleg Midden-Drenthe het Drents Compliment verdiende. Was het toeval dat hij als laatste aan de beurt was?

Zijn presentatie was vol overtuiging, een sterk verhaal inderdaad zo is het. De grote delegatie uit Midden-Drenthe ging er voor zitten. We hebben toch ook een prachtige organisatie rond de speeltuinen in Midden-Drenthe en het is uniek dat daar zoveel ouders, bewoners, vrijwilligers bij betrokken zijn. Door de inzet van al deze mensen liggen de speelplekken er goed bij, er wordt naar omgekeken en voor veiligheid gezorgd. Daarnaast zijn de speeltuinen een ontmoetingspunt in buurt of dorp, voor kinderen én buurtbewoners. Met de gemeente is een goede samenwerking opgebouwd. Doordat er een stevige organisatie is en er veel bewoners betrokken zijn is het de gemeente wat waard. Zij besteed jaarlijks een aanzienlijk bedrag aan de speelplekken. Maar, het is aan de jury….

Even na half 10 wordt de publieksprijs bekend gemaakt. Deze gaat naar stichting SIVO, het folkloristisch dansfestival uit Odoorn. Uitslag: Sivo 862 stemmen, Rudie Zwolsfonds uit Coevorden 726, Speeltuinoverleg 575, Stichting dorpcentrum Heidehoek uit Vledderveen 259, Marrokkaanse Vereniging Meppel 24.

Zo dat was dat. Lichte teleurstelling bij het bestuur van het Speeltuinoverleg. Er was zo het één en ander gedaan om mensen te attenderen op de stembriefjes in het Dagblad van het Noorden en op de website van de provincie. Maar de hoofdprijs was nog te vergeven.

Even voor tienen is de hoofdprijs aanbod. De jury leest het jury-rapport voor. Daarna maakt gedeputeerde Anneke Haarsma bekend dat de winnaar is: de Marrokaanse Vereniging uit Meppel. Natuurlijk een terechte winnaar, alle 5 genomineerde projecten zijn prachtige voorbeelden van vrijwilligerswerk. De 5 zijn uitgekozen uit maar liefst 120 inzendingen.

Het was een mooie avond in de Smelt waar iedereen als vrijwilliger aan meewerkte. Zoals de presentatoren Evert ten Napel en Jacques d’Acona en alle artiesten: Marcus van Teijlingen, Henk Wijngaard, Boerenblond en de band Asjemenou. Kortom een super feestavond.

In de bus terug naar Midden-Drenthe maakt de voorzitter van het Speeltuinoverleg Henk Wolbers de balans op. Hoe dan ook het was een hele klus maar de moeite waard. Speeltuintjes en Speeltuinoverleg zijn beslist her en der bekender geworden en misschien hoger op de agenda gekomen. Onderlinge contacten zijn opgefrist én het Speeltuinoverleg heeft toch een prijs gekregen van burgemeester Ter Avest. Eén dag met een adviesbureau aan de slag rond de toekomstvisie voor spelen in Midden-Drenthe.