Regiodag speeltuinwerk in Deventer

Bij speeltuin Kindervreugd aan de Smyrnastraat 1 in Deventer vindt zaterdag 21 mei aanstaande een regiodag voor het speeltuinwerk plaats. Aanvang 10 uur. Speeltuinverenigingen uit de stedendriehoek Deventer-Apeldoorn-Zutphen en uit die omgeving zijn welkom op deze bijeenkomst van NUSO-Overijssel en de NUSO, landelijke organisatie voor speeltuinwerk in Utrecht.

Op het programma staan onder andere workshops over vinden en binden van vrijwilligers, nieuwe wet en regelgeving, fondswerving en organiseren van eigentijdse kinderactiviteiten. Verder is er een forumdiscussie met als thema de profilering van het speeltuinwerk. In het forum zullen onder andere wethouder Feskens van Deventer en statenleden van de provincie zitting hebben.

Volgens de NUSO dient de speeltuin zich meer te profileren als ideale plaats in de buurt waar de jeugd ongestoord kan spelen en bewegen. Buitenspelen is gezond voor kinderen. De overheid onderneemt momenteel acties om de jeugd meer te laten bewegen, omdat uit onderzoek blijkt dat dat te weinig zou gebeuren.

?Beweging bevordert de ontwikkeling van spieren. Door te bewegen oefenen ze hun behendigheid. Kinderen die weinig buiten komen hebben meer astmatische klachten. Ze lopen ook een hoger risico op een tekort aan vitamine D dat nodig is voor sterke botten. Kinderen die veel buiten spelen leren ook beter risico?s inschatten. Ze leren omgaan met temperatuurwisselingen, met het verkeer en met onveiligheid?, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Utrecht.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de NUSO, Cees Kramer, telefoon (030) 254 48 80, fax (030) 254 50 88, e-mail c.kramer@nuso.nl