ARBO, sociale hygiëne, horeca vergunning, verzekeringen, WAS (Wet Attractie en Speeltoestellen), enz??..

?.blijft er nog wel tijd over om lekker voor en met kinderen bezig te zijn?

Mede naar aanleiding van problemen rondom een verzekering (de aansprakelijkheid van een asiel voor een vrijwilliger van hun organisatie) wil het CDA Kamerlid Ger Koopmans iets gaan doen aan al de regelgeving waar het vrijwilligerswerk mee te maken heeft.

Hij zegt ?honderdduizenden vrijwilligers in de zorg, de sport, het jeugdwerk, onderwijs en andere organisaties worden horendol van alle regels en formulieren? (citaat uit de telegraaf van 23 april jl.)?.. EN GELIJK HEEFT HIJ!

Aangezien hij daar iets aan wil gaan doen is het zeer gewenst hem te informeren waar u zoal mee ?lastig gevallen? wordt. Wat voor tijd en onzekerheden dat met zich mee brengt. Laat hem weten dat u uw tijd veel liever aan de kinderen besteedt. Ook is het nuttig hem te laten weten wat al die verzekeringen en andere zaken zoals o.a. gemeentelijke heffingen, allemaal kosten! of de overheid daar ook niet iets aan zou kunnen doen in de vorm van vrijstellingen voor non-profit organisaties. Per slot van rekening zet het particuliere initiatief zich belangeloos in voor de gemeenschap.

U kunt hem o.a. bereiken via email G.Koopmans@tweedekamer.nl

Geef hem voldoende argumenten om de andere 149 Kamerleden achter zijn plan te krijgen!

Via dit forum kunt u natuurlijk ook aangeven wat uw argumenten zijn zodat anderen dat mogelijk ook herkennen.