Vrijspraak voor kinderopvang Bevelanden.

  • Beheerder speeltuin.pagina

    In deze zeeuwse zaak is er van de week een uitspraak gedaan door de rechter.

    Gezien het belang van dit soort uitspraken voor de mensen in het speeltuinwerk hierbij een directe link naar de nieuws-items van de Provinciale Zeeuwse Courant:

    Vrijspraak voor Kinderopvang Bevelanden:

    http://www.pzc.nl/regioportal/PZC/1,1478,1612-zoeken-Zoeken!!__2659962_,00.html

    Stichting niet schuldig aan dood peuter:

    http://www.pzc.nl/regioportal/PZC/1,1478,1612-zoeken-Zoeken!!__2660533_,00.html?ArchiefID=2660533

    Rechtbank geeft ministerie uitbrander:

    http://www.pzc.nl/regioportal/PZC/1,1478,1612-zoeken-Zoeken!!__2661010_,00.html?ArchiefID=2661010

    Zodra de uitspraak van het gerechtshof zelf terug te vinden is, dan zullen we daar ook een vermelding van maken op dit prikbord.

  • Erwin (speeltuin.pagina)

    MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep tegen de vrijspraak van Stichting Kinderopvang De Bevelanden. Ruim anderhalve maand geleden bepaalde de Middelburgse rechtbank dat de stichting niet schuldig is aan de dood van de tweejarige Janice Slosse.

    Het Goese meisje overleed ruim een jaar geleden in peuterspeelzaal De Polderrakkertjes toen ze van een glijbaan, onderdeel van een speelhuisje, gleed en verstrikt raakte in het touw van een loopklos. Kinderopvang De Bevelanden kon volgens de rechters niet weten dat het bewuste speelhuisje gevaarlijk was.

    Het OM had eind maart een boete van 15.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen de stichting. Het werd dus vrijspraak. Gisteren heeft het OM besloten niet in beroep te gaan tegen dat vonnis. Volgens de woordvoerster van het OM is het vonnis van de rechtbank zeer uitvoerig bestudeerd en biedt het onvoldoende aanknopingspunten om succesvol in beroep te gaan.

    De fabrikant van het speeltoestel gaat wel in hoger beroep. Hij is veroordeeld tot tweehonderd uur dienstverlening omdat hij nalatig is geweest. Hij wist volgens de rechtbank al enkele jaren dat het bewuste speelhuisje gevaarlijk kon zijn, maar waarschuwde niet de afnemers van het toestel.

    Bron: Provinciale Zeeuwse Courant