containers

  • Frits Kusters

    Onze gemeent heeft alle kliko s voor het aanbieden van speeltuin-afval voorzien van een computerchip. Hun advies is nu een contract met deze ophaal firma af te sluiten voor een container van 660 liter.

    Nu het kostenplaatje?

    1 st. 660 liter wekelijks ophalen Euro82.00

    1 st. 660 liter 14 dgn ,, ,, 48.00

    1 st. 660 liter maandelijks ,, .. 28.00

    Maandhuur 660 liter rolcontainer ,, 7.50

    Is dat nu overal zo duur en wat zijn alteratieven behalve dat we het speeltuin afval maar mee naar huis nemen?

    Onze gemeente weet ook geen oplossing.

    20 weken open x82.00Euro+5x7.50Euro is 1677.50 Euro

    Staan we weer ruim 100 jaarkaarten te verkopen om alleen al het afval te laten afvoeren. Hoe is dat geregeld in andere speeltuinen?

  • willem

    Om te beginnen is het nuttig serieus na te denken om de politiek hierover te benaderen. Als de politiek (buiten) spelen voor kinderen belangrijk vind (mogelijk is er een speelruimtebeleid) dan zou subsidie voor de gemaakte gemeentelijke belastingen heel normaal zijn.

    In overleg gaan met de politiek (raadslid/leden, commissie welzijn of de politieke partijen) of gewoon een formeel subsidieverzoek indienen wat daarna officieel op de agenda van de commissie en raad zal komen. Tijdens het inspreken (een recht) kan het belang van spelen en de vrijwillige inzet van de burgers om dat spelen mogelijk te maken benadrukt worden.

    Bedenk daarbij dat er in 2006 gemeenteraad verkiezingen zijn!…….men zal daardoor extra goed naar u luisteren.

    Vraag alle politieke partijen zo snel mogelijk naar het (concept) van hun verkiezingsprogramma. Wat staat daarin over kinderen in zijn algemeenheid en buitenspelen in het bijzonder.

  • Ermo

    Wij in Beverwijk zitten met het zelfde probleem moeten ook naar een comerciele vuilafhaler want we worden als bedrijf gezien. Maar dat kost dus klauwen met geld. En zo wordt dus voor de speeltuinen alles duurder, het is bijna vechten tegen de bierkaai. Wel is het zo dat we geen reinigingsrecht hoeven te betalen. Maar dan ben je nog steeds duurder uit.

    Dan komt er nog bij dat je veel moeite moet doen om een flexibel contract te kunnen afsluiten (in de zomer elke week en bijv. in de winter eens in de twee weken).

    Oke in 2006 zijn er weer gemeente verkiezingen maar moeten we nu telkens weer proberen de politiek zien te bewerken om ze te laten inzien dat vrijwilligers organisaties elke keer weer met hogere onkosten worden opgezadeld.

    Wel is het zo dat je elk jaar de tarieven moet verhogen wil je het volhouden, alleen al gezien het dekken van de onkosten. Daar naast wil je ook nog geld op zij leggen voor nieuwe speeltoestellen.

  • Erwin van Weerden

    Hier in Drachten hebben we dan gelukkig nog te maken met een gemeentelijke dienst die het afval komt ophalen, maar gratis is dat ook zeker niet. We hebben bij Spijkerdorp dus een grote stalen container (geen idee hoe groot) en we bellen wel als die vol is. Per lediging betalen we dan een bedrag van 47,50 euro. Een keer of 10 per jaar wordt die wel leeg gehaald en dus al met al toch weer een heel bedrag.

    Natuurlijk hebben we vanuit ons huttendorp ook een regelmatige stroom houtafval en dit voeren we dan zelf af naar het grof-vuil inzamelpunt van de gemeentelijk en daar betalen we dan niets voor. We zijn tenslotte geen bedrijf!

    Wel moeten we ons aan een aantal afspraken houden en bijvoorbeeld niet op zaterdag komen.

    Ook zijn er wel eens mensen van het inzamelpunt die de afspraken zijn “vergeten”, maar een telefoontje met het hoofd van de afdeling lost dan alles weer op. De afspraken zijn in het verleden niet voor niets schriftlijk vastgelegd.

  • Ton van Domselaar

    Hoi hoi hier een ractie vanuit Rotterdam.

    Wij kunnen hier ons reguliere afval gewoon deponeren in de wijkcontainers die her en der geplaatst zijn.

    Voor het overige kunnen wij gelukkig steeds goede afspraken maken met de Roteb ( reinigingsdienst). Zo kunnen wij bijvoorbeeld ons tuin/snoei/bladerenafval gratis meegeven aan de mensen van de reinigingsdienst. Voorwaarde is wel dat wij het zelf verpakken en klaar leggen buiten de speeltuin. Zij zorgen dan voor de afvoer als zij op ronde zijn door de wijk.

    Met de komende koninginnedag in het vooruitzicht, en dus een berg meer afval, hebben wij de A.V.R. als sponsor kunnen strikken die gratis ons afval komt ophalen. Wij krijgen zelfs van hun 2 speciale containers om het afal in te doen en hun zorgen voor de rest.

    Misschien is het te proberen voor iedereen om eens een praatje te maken met de diverse reinigingsdiensten.

    Vaak is de politiek een dwarsligger maar kan je buiten de politiek om best goede afspraken maken met de reinigingsdiensten omdat zij ook wel zien dat je een speeltuin niet te zwaar kan belasten.

    Groetjes vanuit Rotterdam - Ton van Domselaar - speeltuinvereniging Crooswijk