bijeenkomst

  • Ermo

    Mogelijk hebben we in Noord-Holland weer een NUSO Bijeenkomst.

    Ik zelf vond de bijeenkomsten in verleden altijd wel leuk je sprak nog eens met collega's in het speeltuinwerk en hier en daar nam je nog eens iets mee wat je zelf kon gebruiken.

    Zijn er in andere regio's bijeenkomsten met meerdere speeltuin bestuurders (vrijwilligers), en waar hebben jullie het dan over?

    Groeten,

    Ermo

  • Ermo

    Rondom de regio Beverwijk wordt er op 25 april 2005 een NUSO bijeenkomst georganiseerd bij speeltuin Kindervreugd in Beverwijk.

    In andere delen van Nederland zijn de speeltuinen ook verenigd op provinciaal niveau deze speeltuinen hebben ook overleg met elkaar. Maar waar praat men dan over?

  • Erwin van Weerden

    In Friesland zal Speeltuinwerk Friesland dit jaar gaan starten met een aantal bijeenkomsten op meerdere plaatsen in de provincie.

    De eerste bijeenkomsten hebben dan een algemeen karakter, waarin we een leuke presentatie geven over buitenspelen met als thema: “Buitenspelen een Avontuur?”. De insteek is om af te komen van al dit “kale” grasvelden met hier of daar een speeltoestel.

    Met de invoering van het Attractie-besluit in 1997 lijkt het wel of er een ware “kaalslag” heeft plaatsgevonden in Nederland. Er kan (en mag?) veel meer en we zullen die mogelijkheden weer moeten gaan benutten. Er zijn inmiddels enkele leuke voorbeelden in het land ontstaan. De beleidsmedewerkers van de lokale overheden hebben deze slag volledig gemist en lullen maar wat over de veiligheidsregeling zonder te weten waar het nu eigenlijk over gaat.

    We zullen als speeltuinbestuurders dan de handschoen maar moeten gaan oppaken en de boodschap gaan “verkondigen”.

    Natuurlijk kunnen we de veiligheid niet geheel uti het oog verliezen en dus gaat de tweede serie bijeenkomsten over veiligheid en aansprakelijkheid.