thema-avond: tieners in de speeltuin

  • Albert Raven

    Wij organiseren een thema-avond (op 5 april a.s.) over tienergroepen die gebruik maken van de openbare buurtspeelplekjes. Het Speeltuinoverleg Midden-Drenthe heeft vorig jaar een enquette gehouden onder haar leden (zo'n 100 buurtverenigingen, speeltuincommissies die openbare speelplekjes beheren). Hier kwam naar voren dat bij zo'n 70 % van de leden tieners gebruik maken van de speeltuin, die op een enkele uitzondering na is ingericht voor 12 jaar en jonger.

    Soms gaat het in harmonie soms gaat het gepaard met botsingen.

    Er zijn ook voorbeelden bekend waar de buurt massaal tegen de komst van een speelplekje voor jongere kinderen in het geweer kwam omdat ze overlast van jeugd vrezen.

    We zoeken iemand die op deze avond voor dit publiek een korte inleiding kan houden over dit onderwerp. Overige ingredienten van de avond: jongerentoneelgroep speelt, improviseert over het onderwerp. Politie (wijkteam) vertelt bevindingen / beantwoord vragen. Onderling uitwisseling van praktische tips

    Wie heeft suggestie voor spreker / spreekster?

    Albert Raven

  • Ciska

    Hallo Albert,

    Zoals je waarsachijnlijk nog wel weet heeft Speeltuinwerk Drenthe op 11 juni 2003 een soortgelijke avond georganiseerd. Deze had als thema: “Omgaan met hangjongeren”, een beetje negatief woord maar dat hebben we expres zo gekozen zodat iedereen weet waarover het gaat. Als spreker hadden we die avond Radboud Veenbaas, wetenschappelijk onderzoeker op de fac. Psychologie en Pedagogierk bij de VU in Amsterdam. Hij heeft samen met de heer Noorda ook een boek geschreven over dit onderwerp. Je kunt hem bereiken op 020-4448883. Daarnaast hadden we twee groepen jongeren die we aan het woord lieten en tevens een optreden verzorgden.

    Succes ermee!