Speeltuinsite

  • Frits Kusters

    Gaarne had ik voor onze speeltuin een leuke site gemaakt maar hoe?

    Een domijnnaam hebben we maar verder?

    Zijn er boekjes te koop hoe je zowat in mekaar frutseld.

    Een komplete speetuin bouwen lijkt me makkelijker.

    Frits Kuster

  • Cees Kramer, NUSO

    Beste Frits,

    In Zeeland zit iemand, Piet Carels, die voor goede doelen zoals de speeltuin voor een schappelijke prijs wel een website zou willen bouwen.

    Zijn mailadres pjc3@wanadoo.nl

    Groeten Cees Kramer, NUSO, www.nuso.nl

  • willem

    STAPPENPLAN VOOR EEN WEBSITE (bron: wanadoo)

    In 9 stappen kun je het opzetten van een website op een gedegen wijze uitvoeren.

    Stap 1: EXPERIMENTEER EERST

    Probeer voordat je een domeinnaam koopt eerst wat te experimenteren met een gratis website, zodat je alvast een idee hebt wat het maken en onderhouden van een website inhoudt.

    STAP 2: DOEL EN NAAM VAN JE SITE BEPALEN

    Wanneer je een stap verder wilt gaan en een eigen domeinnaam wilt nemen, wordt het tijd om enige zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Wanneer je een duidelijk beeld hebt van de informatie die op de site gaat komen, wordt het zaak eerst eens rond te kijken welke sites er al zijn op het web. Wanneer je wilt dat je website goed bezocht gaat worden moet het namelijk zo zijn dat jouw pagina zich onderscheidt van de bestaande sites over dat onderwerp.

    STAP 3: PROGRAMMA ZOEKEN DAT BIJ JE PAST

    Als je een eigen domein wilt, is het handig als je een programma hebt, waarmee je de programma's kunt publiceren (op het net zetten), anders kom je niet ver. Hiervoor zijn er veel programma's op de markt en misschien zit er al één op je PC, maar anders kun je eens kijken naar programma's als Filezilla, Smartftp, Microsoft Publisher, en Microsoft Frontpage.

    STAP 4: OPMAAK VAN JE SITE BEPALEN

    Welke kleuren zijn rustig en passen bij het onderwerp dat je brengt? Hoe kun je mensen duidelijk aangeven waar informatie op je site is te vinden?

    STAP 5: EEN HOSTING PROVIDER UITKIEZEN

    Op het internet zijn inmiddels duizenden bedrijven die Website Hosting en domeinnamen aanbieden. Bij Wanadoo kun je natuurlijk prima terecht voor deze en vele andere diensten.

    STAP 6: DE SITE OPZETTEN

    Nadat je een internetprovider hebt gekozen kun je aan de slag en is het dus erg handig als je een en ander van HTML en/of andere computertalen te weten komt.

    STAP 7: DE SITE AFMAKEN

    De ervaring leert dat mensen een link na het eerste bezoek links laten liggen, wanneer deze niet interessant genoeg is. Wacht dus met het aanmelden op allerlei zoekmachines en andere sites totdat de site het bezoeken waard is.

    STAP 8: BEZOEK NAAR JE SITE GENEREREN

    Er komen dagelijks duizenden nieuwe sites bij op het internet en het is dus zaak gevonden te worden. Daarvoor zijn twee manieren, namelijk via de zoekmachines en via andere sites op het internet. De tweede en eigenlijk belangrijkste stap is het vinden van andere webmasters die een site over hetzelfde of een aanverwant onderwerp hebben, omdat daar al bezoekers uit jouw doelgroep aanwezig zijn en omdat het aantal links dat op het net naar jouw site staan ook mede de stand in veel zoekmachines bepaalt.

    STAP 9: JE SITE ONDERHOUDEN

    Om ervoor te zorgen dat bezoekers regelmatig terug zullen komen naar je site, zul je moeten zorgen dat de informatie op de site informatief blijft en dat er regelmatig wat bijkomt of veranderd wordt, zodat de bezoekers zien dat er een webmaster achter zit, die energie in hun steekt. De bezoeker ziet niets liever dan dat zijn bezoek op prijs gesteld wordt en dat hij de volgende keer weer iets nieuws op je site zal vinden. Bron: E-wereld

    http://www.e-wereld.nl

    ________________________________________

  • Erwin van Weerden

    Beste Frits,

    In de beide verhalen, van Cees en Willem, zitten onderdelen die belangrijk zijn!

    Je moet vooraf goed weten wat je wilt laten zien op de site en hoe die site er dan ongeveer uit moet komen te zien. Er zijn hiervoor inmiddels veel voorbeelden van speeltuinsites te vinden op deze speeltuin.pagina, dus je kan zelf zien wat je daaraan bevalt en wat niet.

    Ook zal je er rekening mee moeten houden dat je de site van tijd tot tijd zelf moet kunnen gaan bijhouden met actuele gegevens. Iemand van de jouw speeltuin zal zich hierin dus toch wel een beetje moeten gaan verdiepen. Het is echt niet moeilijker dan zelf een hele speeltuin te bouwen! Met programma's als Frontpage kunnen vele mensen goed overweg, maar dan is het wel “handig” dat de site daar ook in/voor is gemaakt.

    Zelf ben ik een jaar of 4 geleden ook begonnen om voor Spijkerdorp een home-page te laten maken door iemand van een andere speeltuin (destijds ook via Cees geregeld trouwens) en later is dit verworden tot een complete web-site.

    Dus, een goed begin is zeker wel meer dan het halve werk, maar daarmee is de site dan nog lang niet klaar!

    Er zijn wel eens mensen die zeggen dat hun site nooit af is, maar dat geld ook wel eens voor onze speeltuinen. We zien altijd wel weer zaken die beter of anders kunnen.

    Groeten, Erwin (en laat het maar eens zien binnen kort)

  • Frits Kusters

    Bedankt Cees Willem en Erwin.

    Met de moed der wanhoop ben ik toch maar begonnen aan onze speeltuinsite.

    En het lukt ook nog.

    Hij is nog niet compleet, maar voor 30 April zal hij wel klaar zijn {hoop ik}.

    Kijken jullie eens of het wat wordt. www.eikhoorntje.nl.

    Nogmaals bedankt heren.

    Frits Kusters

    Vz. Speeltuinstichting T Eikhoorntje

    Landgraaf

  • Maxime

    ik hou van jou opa !!!!(:P)