Sloop dreigt voor 50 speeltuintjes.

  • Beheerder speeltuin.pagina

    Sloop dreigt voor vijftig speeltuinen

    OOSTERWOLDE - Vijftig speelveldjes in Ooststellingwerf dreigen te verdwijnen. De gemeente wil van het beheer en onderhoud af, omdat de eisen voor speeltoestellen steeds strenger en dus duurder worden. Veertig terreintjes voldoen nog. Het was de bedoeling om de overige vijftig over te doen aan de verschillende plaatselijke belangen. Die vrezen echter grote financiële risico?s en durven zich er niet aan te branden.

    Alleen Oldeberkoop was bereid het beheer over te nemen. De overige dorpen trekken zich terug. Ze willen de speeltuintjes wel behouden, maar alleen als de gemeente de centrale regie behoudt. Anders zouden de dorpen zelf moeten zorgen voor de nodige deskundigheid, regelmatige controle en geld voor onderhoud en aanpassingen. Bovendien moet elk dorp een vrijwilliger aanwijzen, die rechtstreeks belast wordt met onderhoud en beheer. Vooral de grotere dorpen in Ooststellingwerf voorzien daarin problemen. De zaak speelt al meer dan tien jaar, en de plaatselijke belangen willen er geen tijd en energie meer in steken. Burgemeester en wethouders zitten ermee omhoog. Berekend is dat er snel minimaal

    ? 10.000 beschikbaar moet zijn om de hoogstnodige reparaties en keuringen uit te voeren. B. en w. wensen dat geld er niet voor uit te trekken, zolang onduidelijk is of er nog toekomst is voor de terreintjes. Zij willen van de gemeenteraad horen of die toch geld beschikbaar wil stellen. Zo niet, dan moeten de speeltuintjes volgens b. en w. zo snel mogelijk weg.

    Bron Leeuwardercourant (LC 03/11/2004 Wo)

  • willem

    Is dit een incident? of een trend aan het worden vanwege de bezuinigingen binnen veel gemeenten.

    Gebeurd dit in jou gemeente ook? Laat het ons weten!