onderhoud van de speeltuin

  • Ermo

    Hoe gaat men om met het onderhoud van speeltoestellen?

    Kortom hoe doen jullie dat?

    Wij nemen eens in de twee jaar een speeltoestel onder handen (schuren en schilderen). Verder doen we de gewone controles 3 a 4 maal per jaar. We zorgen dat het gras gemaaid is, bij warm weer wordt er extra gesproeid, de bomen worden ook gesnoeid als deze te veel de speeltuin in groeien. Elk jaar wordt het zandbakzand bijgevuld, zo ook het rivierzand onder de toestellen. En dan komen er nog de klussen om het gebouw in een goede conditie te houden.

  • jordi

    • Advies onderhoud

     Visuele inspectie hierbij word naar de volgende dingen gekeken; zijn alle onderdelen er nog, zit alles goed vast, slijtage, valgrond nog intact, vernielingen enz.

     Interval klein onderhoud, Herstellen van gebreken die bij een visuele inspectie zijn geconstateerd en eenvoudig zijn uit te voeren, eventuele scherpe delen en afval rondom het toestel verwijderen.

     Interval groot onderhoud, elke vier manden wordt er groot onderhoud uitgevoerd en is zowel herstellend als preventief. De maatstaaf is; Het toestel moet veilig blijven tot het volgend groot onderhoud. Te ver versleten- en ingesleten delen worden vervangen, verbogen/verborgen delen worden vervangen.

  • Ermo

    Je antwoord is mooi maar dat weten wij ook al lang. Bedoelde zijn er nog andere dingen als dat ik beschreef.