Uitje voor weinig geld

  • Henk

    Wie zijn kroost een leuke dag wil bezorgen hoeft echt niet per se naar Jungle Town, Bal - orig of andere kinderpretparadijzen. Een rondgang langs diverse speeltuinen in De Vallei leert dat kinderen zich daar uitstekend kunnen vermaken. En dat een dagje uit niet begint bij vijf euro per kind.

    Elke speeltuin heeft zijn eigen charme. Is de ene meer geschikt als buurtspeelplaats, de andere ontvangt gerust honderden kinderen. De een is wat goedkoper dan de andere, maar is ook kleiner opgezet of heeft minder (verschillende) toestellen, of is wat verouderd.

    Zo begint een artikel in De Gelderlander van 13-7-2004. Inderdaad, zeker voor mensen met een krappe beurs is de speeltuin in deze vakantieperiode een ideale plaats om voor weinig geld de kinderen vaak een hele dag te laten spelen.

    Speeltuinen hebben alleen al daarom een belangrijke plaats in de samenleving. Jammer dat de politiek zich hier zo weinig van bewust is.

  • willem

    De oproep is niet alleen van toepassing voor de ouders/verzorgers van kinderen maar zeker ook voor basisscholen (en dat met name de onderbouw).

    De gemiddelde speeltuin(vereniging/stichting) beidt ruim voldoende om kinderen een dagdeel of langer heerlijk te kunnen laten spelen.

    De overzichtichtelijheid van de meeste speeltuinen geeft voor kinderen een stuk ‘geborgenheid’ en veiligheid.

    Maar hoe komt men dit te weten, is de vraag.

    Speeltuinbesturen ZORG dat op uw home-page in het kort wordt aangegeven WAAROM u vindt dat men voor het ‘dagje uit’ of schoolreisje JUIST bij u moet zijn.

    Geef duidelijke informatie over de contactpersoon, adres (route), prijs, speelmogelijkheden (ook binnen!), bereikbaar en bespeelbaar voor kinderen met een handicap en andere faciliteiten.